Opening
Op 28 januari 2017 hadden wij onze officiële opening van onze stichting! Dit gebeurde in ons kantoor in Culemborg. Familie, vrienden en geïnteresseerden waren uitgenodigd. De organisatie lag in handen van het bestuur, met wat hulp van overige familieleden. René had zelfstandig de wethouder van Gemeente Culemborg gevraagd om het officiële gedeelte op zich te nemen. Angelique hield een speech waarin ze nogmaals uitlegde waar onze stichting voor staat en wat de doelen zijn.
Er was een loterij, met prijzen die gesponsord waren door verschillende ondernemingen uit de regio. Zo hadden we pizzabonnen van New York Pizza, een laptoptas, leuke kaarsenhoudertjes en andere leuke prijzen die zeker de moeite waard waren. We verkochten de lootjes voor €2,50 per stuk. De opbrengt was ruim €700! Een mooi bedrag waarvan we mooie dingen mee kunnen gaan realiseren.

Toegewezen fondsen
Om ons project te financieren, hebben we verschillende fondsen aangeschreven. Aan het eind van februari kregen we goed nieuws! Een paar fondsen hebben toegezegd ons te gaan steunen. Tot nu toe hebben we €41.000 toegezegd gekregen. Een schitterend vooruitzicht.

Welkom heten van nieuwe leden
We hebben al twee leden voor Project Icarus weten te werven! Jason, 22 jaar uit Culemborg is een oud klasgenoot van onze voorzitter René en zal gezellig twee dagen in de week komen werken.
Het andere nieuwe lid heet Guido. Hij is 23 jaar en komt uit IJsselstein. Hij komt gezellig 3 dagen bij ons werken.
We heten onze nieuwe leden van harte welkom en wensen ze veel plezier toe binnen onze stichting!

Lijkt het je ook leuk om bij Project Icarus te komen werken? Wellicht als lid, maar ook als begeleider? Neem contact met ons op, dan kunnen we samen de mogelijkheden bekijken!

Plannen aankomende maand
Voor de komende maanden hebben we verschillende dingen op de planning staan:

  • De servers waarop we gaan werken, worden binnenkort geplaatst! Michel Steen is een lange tijd bezig geweest met deze instaleren en dat is bijna klaar! We zien er erg naar uit om te gaan werken op onze eigen netwerken.
  • Binnenkort krijgen we een nieuwe website! We zijn in overleg met verschillende hostingbedrijven over een nieuwe template die we voor onze website kunnen gaan gebruiken. Wellicht leuk om met onze leden aan dit opdrachtje te gaan werken.
  • We gaan een ANBI-status aanvragen. Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut.