Op zaterdag 28 januari 2017 was het zover, de opening van ons pand in Culemborg! Na maanden van zoeken naar het juiste pand en weken van hard werken om ons pand de echte Icarus-look te geven, was het tijd voor een feestje. Kort voor de opening werden we gebeld door het Algemeen Dagblad, om een kort interview te geven. Daarna stroomden vrienden, familie en geĆÆnteresseerden binnen om het kantoor, de rustruimte, keuken en de rest van het pand te bewonderen. Gelukkig waren alle reacties superpositief! De officiĆ«le opening werd gedaan door wethouder Joost Reus van de gemeente Culemborg, die een mooie speech gaf over het kunnen meedoen van jongeren met een beperking in onze samenleving. Angelique nam vervolgens het woord over, en vertelde over de missie en doelen van Stichting Project Icarus, waar we nu staan en wat er de komende maanden nog staat te gebeuren. Het belangrijkste is natuurlijk dat we binnenkort ook echt aan de slag kunnen om jongeren met een beperking te leren werken met computers. Met een glas champagne hebben we daar op geproost.

Dankzij de gulle giften van veel ondernemers in de regio konden we een sponsorloterij organiseren tijdens de opening. Ongelofelijk welke mooie cadeaus we allemaal hebben gekregen hiervoor, van een laptoptas tot bonnen voor gratis autowasbeurten en gratis pizza’s, gourmetschotels, flessen wijn, plantenbakken en bonnen voor schoonheidsbehandelingen, echt te gek. Onder veel gelach en enthousiasme, drankjes en hapjes, zijn deze prachtige spullen verloot en heeft Icarus een mooi bedrag gekregen om weer verder te werken aan onze project.

Al met al was het een hele geslaagde middag, met veel warmte en steun van iedereen die Icarus een warm hart toedraagt en we hebben gezien dat dat een heleboel mensen zijn! Daar zijn we enorm blij mee, en nu op naar de volgende stap, het openen van onze deuren voor jongeren!