Dagbesteding

Bij Project Icarus kun je leren werken met computers. Voor ieder niveau zijn er mogelijkheden!

Icarus is leuk en leerzaam!

Icarus is een educatieve dagbesteding. Dat betekent dat je bij ons kunt leren werken met computers, ieder op zijn of haar eigen niveau en tempo. Bij Icarus doe je veel meer dan je dag ” besteden”. Je haalt je Europees computerrijbewijs, je kan aan de slag met game design, systeembeheer of leren programmeren. Ook werk je met elkaar aan het maken van coole websites voor onze opdrachtgevers.

De sfeer van Icarus is er een die aansluit bij jonge mensen die willen werken en plezier maken. Ongedwongen, levendig, en met veel ruimte voor hun eigen inbreng. Hieronder zie je wat je allemaal kunt bij Icarus!

Aanmelden

ECDL

Met ECDL (European computer drivers licence) leer je stap voor stap de basisvaardigheden voor de computer.

HTML

De HTML is de taal die achter websites schuil gaat.

Wordpress

Bij Icarus gebruiken we WordPress om samen websites te bouwen. Bij Icarus krijg je les van een echte Websitebouwer.

Fotobewerking

Wil je photoshoppen en foto's bewerken? Hier kan je het leren.

PHP en MYSQL

De programmeertaal PHP en de databaseserver MYSQL werken met elkaar om een website te laten werken.

Websites maken

Bij Icarus bouwen we websites in opdracht. Samen met andere deelnemers leer je werken in een team om een mooi product af te leveren.

Filmbewerking

Van ruw materiaal naar flexe filmpjes.

Linux

Linux is een alternatief OS voor Windows. Heb jij interesse in systeembeheer? Dan is dit echt iets voor jou!

Hosting

Sinds dit jaar hosten we zelf onze websites. Hier kan je leren hoe het werkt.

Game design Unity & Blender

Droom je van je eigen game? In Unity kan je die maken, en met Blender bouw je je eigen 3D-modellen.

Javascript

Met deze programmeertaal kan je bijvoorbeeld op websites knoppen laten werken.

Eigen project

Heb je een idee dat hier nog niet tussen staat? Bij Icarus heb je de ruimte om aan je eigen project te werken.

Praktische informatie

Project Icarus is voor jongvolwassenen met een fysieke beperking of psychische kwetsbaarheid. Je hebt affiniteit met IT/computers. Je kunt en wil graag leren en jezelf ontwikkelen. Je kunt goed werken in een groep en je hulpvraag soms even uitstellen. Daarnaast heb je een indicatie dagbesteding groep vanuit de WMO/WLZ nodig. We werken ook samen met andere zorgaanbieders.

Wanneer jij wilt starten met het volgen van dagbesteding bij Project Icarus, bieden wij een proefperiode aan van 2 weken. In deze periode wordt besloten of de deelnemer definitief wil deelnemen aan de dagbesteding. Wij wensen en adviseren een minimale afname van 2 dagdelen per week. Dit vanwege het belang van het groepsproces en het gezamenlijke leerproces.

In Culemborg zijn we open op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag, en in Zeist zijn we open op maandag, dinsdag en donderdag. We zijn geopend van 9.00 uur tot 16.00 uur. De dagdelen zijn van 9.30 tot 12.30 en van 13.00 tot 16.00, met steeds een half uur inloop voor elk dagdeel. Om alvast te genieten van onze lekkere koffie en bij te praten met de andere Icarus-gangers. De lunch is van 12.30 tot 13.00 uur. Hierbij is het belangrijk dat je jouw lunch meebrengt. Ook als je maar één dagdeel komt, kan je mee lunchen.

Project Icarus is 48 weken per jaar geopend. Met kerst zijn we twee weken gesloten en in de zomer zijn we twee weken gesloten.

Beide locaties zijn goed bereikbaar, zowel met openbaar vervoer als met de auto. Beide panden zijn uitgekozen op hun toegankelijkheid voor rolstoelen. Ook zijn we ingericht voor extra zorgverlening, als dat nodig is.

Aanmelden