Foto werkbank

Werkbank gedoneerd aan Icarus Culemborg

Dankzij de gulle gift van Caritas Culemborg West-Betuwe is de nieuwe ruimte van Icarus Culemborg nu echt af! Eind vorig jaar hebben we een nieuwe ruimte in ons pand betrokken zodat Icarus nog meer deelnemers kan begeleiden in het leren werken met de computer. Deze uitbreiding was hard nodig vanwege de groeiende wachtlijst. Mede ook dankzij het Johanna Kinderfonds en nu Caritas Culemborg is de mooie ruimte gevuld met bureaus, computers en een stoere werkbank om ook fysiek te werken en te bouwen aan en met computers. Met de nieuwe werkbank – gemaakt door Corné Keijnemans van CK Maatwerk Interieur – hebben we nu ruimte voor gereedschap om computers te repareren en zelf te bouwen aan robots en minicomputers.

“We zijn de PCI Caritas Culemborg West-Betuwe heel dankbaar voor hun bijdrage en steun bij onze uitbreiding in Culemborg. Dankzij hun steun hebben we een prachtige multifunctionele werkbank op maat kunnen realiseren waar onze deelnemers aan kunnen werken, klussen aan computers, lunchen of gezellig met elkaar een potje kunnen kaarten tijdens de pauze. Wij zijn enorm blij met het resultaat, en onze deelnemers ook. Nu is onze nieuwe ruimte echt af!”

Bij Icarus kunnen jongvolwassenen met een beperking zichzelf ontwikkelen in het werken met de computer. Daarbij is het sociale aspect erg belangrijk, met elkaar leren, werken en plezier hebben. Icarus is sinds 2017 gevestigd in Culemborg, sinds 2018 in Zeist. Vorig jaar heeft Icarus Culemborg een extra ruimte kunnen betrekken om zo nog meer deelnemers te kunnen begeleiden. Dit is mede mogelijk gemaakt door steun van het Johanna Kinderfonds en PCI Caritas Culemborg. Dankzij deze waardevolle steun biedt Icarus nu aan meer dan dertig deelnemers een stimulerende en plezierige plek om te leren werken met computers.

Computer opschonen

Het is belangrijk om uw computer goed te onderhouden. Als uw pc of laptop erg langzaam is, kan een goede onderhoudsbeurt wonderen doen! Wij kunnen uw computer helemaal opschonen en alle software up-to-date brengen.