Werken bij Icarus

Wil je werken bij Project Icarus? Op dit moment hebben we een vacature openstaan voor een begeleider, en voor een vrijwilliger. 

Aanmelden?

Schrijf je dan in als deelnemer en wordt lid van ons team!

Begeleider educatieve IT dagbesteding

Als begeleider bij Icarus ondersteun je de deelnemers van de dagbesteding bij hun werkzaamheden en stimuleer je hun ontwikkeling. Kennis van IT is een pre, maar zeker geen vereiste! Kom je een IT-probleem tegen? Je vindt het leuk om samen met de deelnemer op het internet op zoek te gaan naar een oplossing. Daarnaast krijg je de ruimte om je kennis op IT-gebied te verbreden door het doen van cursussen.

Icarus is een unieke IT-dagbesteding waar jongvolwassenen met een fysieke beperking of psychische kwetsbaarheid werken met de computer.

Een onderdeel van de dagbesteding is het maken van websites voor klanten. De deelnemers verzorgen zelf het hele proces, van de intake tot de oplevering van de websites. Dit vraagt veel technische vaardigheden, maar ook handigheid in het communiceren met de klanten en het verdelen van de taken. Als begeleider heb je hierin een sturende rol.

Icarus is een educatieve dagbesteding. Naast het leren maken van websites werken onze deelnemers aan het ontwikkelen van hun eigen vaardigheden op diverse terreinen zoals grafisch ontwerp, programmeren en game development. Om deze vaardigheden te leren, kunnen ze gebruik maken van de Icarus Academie, waarin verschillende cursussen staan die speciaal voor Project Icarus ontwikkeld zijn. Deelnemers bedenken ook zelf projecten die ze kunnen uitvoeren. Hierbij doen ze ook een beroep op jou, als begeleider.

Onze deelnemers komen niet alleen naar Project Icarus om hard te werken, maar ook om leeftijdsgenoten te ontmoeten. Ze werken met elkaar samen, en in de pauzes doen we bijvoorbeeld een spelletje. Buiten werktijd organiseren we ook een jaarlijkse barbecue en een bioscoopuitje.

De functie

Je belangrijkste taken zijn het begeleiden van de deelnemers bij het uitvoeren van hun werk, en het bieden van de dagelijkse zorg. Daarnaast draag je actief bij aan hun ontwikkeling aan de hand van het ontwikkelplan en je voert zelf ook ontwikkelgesprekken om doelen te bepalen en te evalueren.

Wat wij bieden

Je werkt in een vast team van enthousiaste begeleiders in een stimulerende, creatieve en ondernemende omgeving waar jij echt een verschil kan maken in het leven van onze geweldige deelnemers.

Daarnaast is het volgende natuurlijk ook goed geregeld:

 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO Gehandicaptenzorg, zoals:
 • Vakantiegeld en eindejaarsuitkering
 • Een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband
 • Bijscholing op verschillende IT-gebieden
 • FWG 40 – 45 € 2.617 – € 3.294 per maand

Aanvullend:

Affiniteit met IT is een pre; Een afgeronde opleiding op het gebied van de zorg is een pre; HBO denk- en/of werkniveau is vereist.

Sollicitatieprocedure

Stuur je CV en motivatiebrief naar [email protected]. Voor meer informatie kun je ook bellen met Angelique Steen op 06-26100966

Vrijwilliger educatieve IT dagbesteding

Als vrijwilliger binnen Stichting Project Icarus vervul je een sleutelrol in het inhoudelijk begeleiden van jongvolwassenen met een beperking bij hun ontwikkeling binnen de IT. Je brengt je kennis van programmeren en/of de 3D printer over en stimuleert deelnemers om hun vaardigheden op deze gebieden te verbeteren. De tijdsinzet is flexibel en wordt in overleg bepaald, met een verwachte beschikbaarheid van 1 à 2 dagen per week.

Stichting Project Icarus biedt een unieke IT-dagbesteding voor jongvolwassenen met een beperking. Onze organisatie streeft ernaar een inclusieve omgeving te creëren waar jongeren zich kunnen ontwikkelen op het gebied van IT, waaronder het bouwen van websites, grafisch ontwerp, werken met de 3D printer en programmeren. Deelnemers bedenken ook zelf projecten die ze kunnen uitvoeren. Hierbij doen ze ook een beroep op jou, als vrijwilliger.

Onze deelnemers komen niet alleen naar Project Icarus om hard te werken, maar ook om leeftijdsgenoten te ontmoeten. Ze werken met elkaar samen, en in de pauzes doen we bijvoorbeeld een spelletje. Buiten werktijd organiseren we ook een jaarlijkse barbecue en een bioscoopuitje.

De functie

Je belangrijkste rol is de deelnemers vanuit je eigen IT-expertise inspireren en helpen met het opstarten en begeleiden van projecten waardoor de deelnemers nieuwe dingen leren op hun niveau en hun tempo. We zijn met name op zoek naar iemand met kennis van de 3D-printer, maar elke expertise is welkom. 

Verantwoordelijkheden:

 • Inhoudelijk begeleiden van deelnemers bij IT-activiteiten.
 • Creëren van een inspirerende en educatieve sfeer binnen de IT-dagbesteding.
 • Samenwerken met het team om activiteiten te plannen en uit te voeren.
 • Rapporteren over de voortgang van deelnemers en eventuele bijzonderheden.

Vereisten:

 • Kennis van IT, bij voorkeur programmeren en/of ervaring met de 3D printer.
 • Empathie en geduld in het omgaan met jongvolwassenen met een beperking.
 • Teamspeler met goede communicatieve vaardigheden.
 • In staat om een positieve en educatieve omgeving te creëren.

Wat wij bieden

 • Een inspirerende werkomgeving met een positieve impact.
 • Mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • Een betrokken en enthousiast team.
 • Flexibele tijdsinzet: 1 à 2 dagen per week in overleg.

Locatie:

Stichting Project Icarus zit aan de Godfried Bomansstraat 2 in Culemborg.

Vergoeding:

Reiskosten worden vergoed, en er is mogelijkheid voor een vrijwilligersvergoeding.

Sollicitatieprocedure

Stuur je CV en motivatiebrief naar [email protected]. Voor meer informatie kun je ook bellen met Thomas Lotterman op 06-46139296

Project Icarus

Stichting Project Icarus is een educatieve dagbesteding in de IT voor jongvolwassenen met een beperking. In een ongedwongen en levendige sfeer kan je hier leren, werken en plezier maken. Als groep werken we aan websites maken, wijzigen en onderhouden.

Meld je aan!

Computer opschonen

Het is belangrijk om uw computer goed te onderhouden. Als uw pc of laptop erg langzaam is, kan een goede onderhoudsbeurt wonderen doen! Wij kunnen uw computer helemaal opschonen en alle software up-to-date brengen.